Routebeschrijving

living-history is gelegen aan de Visseringstraat 51 in het Amsterdamse Stadsdeel Westerpark, vlakbij het Hugo de Grootplein, de Jan van Galenstraat en de grootmarkthallen. living-history is bereikbaar met bus 18 en tram 3 van het gvb en de bussen 80 en 82 van connexxion. Dienstregelingen staan op internet onder www.gvb.nl of www.connexxion.nl.

Hieronder vindt u een routebeschrijving per vervoermiddel.

Lopend of met de fiets

is de makkelijkste route via het Hugo de Grootplein. Sla daar de Jan van Galenstraat in richting grootmarkthallen (‘food center’) en volg deze tot over de brug. Loop/fiets naar rechts de oranje loop- en fietsbrug af (zie foto). Aan de voet daarvan is aan de linkerhand de Visseringstraat. Nummer 51 is de meest linkse van vier bedrijfsruimtes op de begane grond. Ze zijn herkenbaar aan hun grote blauwe ramen.

Met de auto

• vanaf de ring A10 west, neem afslag S 105 Geuzenveld/De Baarsjes. Volg de Jan van Galenstraat richting Centrum. Parkeer bij de grootmarkthallen (‘food center’) tegen parkeertarief, te betalen bij een automaat. Loop de grootmarkthallen voorbij en neem naar links de oranje loop- en fietsbrug. Aan de voet daarvan is aan de linkerhand de Visseringstraat. Nummer 51 is de meest linkse van vier bedrijfsruimtes op de begane grond. Ze zijn herkenbaar aan hun grote blauwe ramen.
• vanaf Amsterdam Centrum via de Nassaukade of via de Bilderdijkstraat tot aan de Jan van Galenstraat. Volg deze in richting van de snelweg ring A10. Parkeer bij de grootmarkthallen en steek de oranje fietsbrug over zoals hierboven beschreven.
• vanaf Halfweg via de Haarlemmerweg, onder de snelweg A 10 west door en verder rechtdoor voorbij de molen aan je rechterhand. Bij het derde stoplicht geteld vanaf de molen, rechtsaf de Van Hallstraat in. Volg de Van Hallstraat tot aan de bocht naar links, waar een strak wit en glazen kantoorgebouw staat. Sla vóór het kantoorgebouw naar rechts af, de Donker Curtiusstraat in. Volg rechtdoor de in het verlengde liggende Buyskade tot aan het einde. De haarspeldbocht aan het einde van de Buyskade is het begin van de Visseringstraat. Nummer 51 is de laatste van vier bedrijfsruimtes op de begane grond. Ze zijn herkenbaar aan hun grote blauwe ramen.
• vanaf Amsterdam Centrum via de Haarlemmerweg tot aan de Van Hallstraat, verder zoals hierboven beschreven.

Met openbaar vervoer

vanaf NS-station Amsterdam Centraal, bushaltes op stationsplein IJ-zijde:
bus 18 richting Slotervaart tot halte Kostverlorenstraat. Loop in rijrichting rechtdoor de Donker Curtiusstraat in en vervolg rechtdoor langs de Buyskade. Bij haarspeldbocht aan het einde van de Buyskade begint de Visseringstraat. Nummer 51 is de meest linkse van vier bedrijfsruimtes op de begane grond van het appartementengebouw in de bocht, herkenbaar aan blauwe ramen en witte gordijnen.
vanaf NS-station Amsterdam Sloterdijk met tram 19 richting Diemen Sniep, tot halte Jan van Galenstraat. Loop terug naar de kruising Adm. de Ruijterweg / Jan van Galenstraat. Ga verder op de Jan van Galenstraat, sla linksaf richting oranje fietsbrug, verder zoals hierboven beschreven.
vanaf NS-station Muiderpoort met tram 3 richting Zoutkeetsgracht tot halte Hugo de Grootplein. Sla naar links de Jan van Galenstraat in tot over de brug en neem de oranje fietsbrug naar rechts zoals hierboven beschreven.
vanaf het Leidseplein met tram 7 richting Sloterpark tot halte Bilderdijkstraat, overstappen op lijn 3 richting Zoutkeetsgracht tot halte Hugo de Grootplein, verder zoals hierboven beschreven.
vanaf het concertgebouw met tram 3 tot halte Hugo de Grootplein, verder zoals hierboven beschreven.
• vanaf Haarlem met bus 80 en vanaf IJmuiden met bus 82 tot Hugo de Grootplein