back to homepage

Aanmelden, routebeschrijving, verhuur groepsruimte en andere praktische zaken

U kunt een afspraak maken door te bellen naar 06 28 80 45 92. U krijgt dan snel een eerste gesprek met drs. Rudolf Steinberger of wachtlijstinformatie indien op dat moment van toepassing. Een gesprek bij living-history van vijftig minuten kost 90,- euro (advies, counselling, consultatie, onverzekerde zorg). Betaling bij voorkeur contant tegen kwitantie aan het einde van elk gesprek. Individuele psychotherapie bij psychische stoornissen wordt vergoed uit het basispakket van uw ziektekostenverzekering als u een verwijsbrief GGZ (basis-GGZ voor korte en specialistische GGZ voor langere therapieën) van uw huisarts overlegt. living-history heeft contracten met de verzekeraars CZ/Delta Lloyd/Ohra, De Friesland, Menzis, Multizorg, VGZ en Zilveren Kruis, en de daarbij horende merken en labels. De verzekeringen vergoeden therapie bij stoornissen, niet bij psychische klachten en problemen, deze vallen onder onverzekerde zorg. Niet waargenomen afspraken worden in rekening gebracht tenzij de afspraak minimaal 48 uur van tevoren telefonisch werd afgezegd.

Eventuele klachten of geschillen over een therapie dienen in eerste instantie in de therapie/met de therapeut zelf besproken te worden. Nadat deze stap doorlopen is treedt indien nodig de klachten- en geschillenregeling van de Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen en Psychotherapeuten (LVVP) in werking en kan men contact opnemen met de klachtenfunctionaris van de LVVP, bereikbaar onder nummer 030 236 43 38.

living-history reserveert een therapieplaats voor een politieke of humanitaire vluchteling tegen betaling naar mogelijkheden vanaf 2,- euro.

Het adres is:
Visseringstraat 51, 1051 MG Amsterdam.

 Visseringstraat 51, 1051 MG Amsterdam.

Routebeschrijving

living-history is gelegen aan de Visseringstraat 51 in het Amsterdamse Stadsdeel Westerpark, vlakbij het Hugo de Grootplein, de Jan van Galenstraat en de grootmarkthallen. living-history is bereikbaar met bus 18 en tram 3 van het gvb en de bussen 80 en 82 van connexxion. Dienstregelingen staan op internet onder www.gvb.nl of www.connexxion.nl.

Hieronder vindt u een routebeschrijving per vervoermiddel.

Lopend en met de fiets is de makkelijkste route via het Hugo de Grootplein. Sla daar de Jan van Galenstraat in richting grootmarkthallen (‘food center’) en volg deze tot over de brug. Loop/fiets naar rechts de oranje loop- en fietsbrug af (zie foto). Aan de voet daarvan is aan de linkerhand de Visseringstraat. Nummer 51 is de meest linkse van vier bedrijfsruimtes op de begane grond. Ze zijn herkenbaar aan hun grote blauwe ramen.

Met openbaar vervoer:

– vanaf NS-station Amsterdam Centraal, bushaltes op stationsplein oostzijde, met bus 21 richting Geuzenveld tot halte Hugo de Grootplein. Volg de Jan van Galenstraat in rijrichting van de bus tot over de brug. Loop naar rechts de oranje loop- en fietsbrug af. Aan de voet daarvan is aan de linkerhand de Visseringstraat. Nummer 51 is de meest linkse van vier bedrijfsruimtes op de begane grond. Ze zijn herkenbaar aan hun grote blauwe ramen.

– vanaf NS-station Amsterdam Sloterdijk met bus 82 richting garage Marnixstraat, tot halte Hugo de Grootplein. Loop de Jan van Galenstraat een stuk terug tot over de brug en neem daar de oranje fietsbrug zoals hierboven beschreven.

– vanaf NS-station Muiderpoort met tram 3 richting Zoutkeetsgracht tot halte Hugo de Grootplein. Sla naar links de Jan van Galenstraat in tot over de brug en neem de oranje fietsbrug naar rechts zoals hierboven beschreven.

– vanaf de Dam, achterzijde paleis, met bus 21 via Westermarkt en Nassaukade tot halte Hugo de Grootplein, verder zoals hierboven beschreven.

– vanaf het Leidseplein met tram 7 richting Sloterpark tot halte Bilderdijkstraat, overstappen op lijn 3 richting Zoutkeetsgracht tot halte Hugo de Grootplein, verder zoals hierboven beschreven.

– vanaf het concertgebouw met tram 3 tot halte Hugo de Grootplein, verder zoals hierboven beschren.

– vanaf Haarlem met bus 80 en vanaf IJmuiden met bus 82 tot Hugo de Grootplein.

Met de auto:

– vanaf de ring A10 west, neem afslag S 105 Geuzenveld/De Baarsjes. Volg de Jan van Galenstraat richting Centrum. Parkeer bij de grootmarkthallen (‘food center’) tegen parkeertarief, te betalen bij een automaat. Loop de grootmarkthallen voorbij en neem naar links de oranje loop- en fietsbrug. Aan de voet daarvan is aan de linkerhand de Visseringstraat. Nummer 51 is de meest linkse van vier bedrijfsruimtes op de begane grond. Ze zijn herkenbaar aan hun grote blauwe ramen.

– vanaf Amsterdam Centrum via de Nassaukade of via de Bilderdijkstraat tot aan de Jan van Galenstraat. Volg deze in richting van de snelweg ring A10. Parkeer bij de grootmarkthallen en steek de oranje fietsbrug over zoals hierboven beschreven.

– vanaf Halfweg via de Haarlemmerweg, onder de snelweg A 10 west door en verder rechtdoor voorbij de molen aan je rechterhand. Bij het derde stoplicht geteld vanaf de molen, rechtsaf de Van Hallstraat in. Volg de Van Hallstraat tot aan de bocht naar links, waar een strak wit en glazen kantoorgebouw staat. Sla vóór het kantoorgebouw naar rechts af, de Donker Curtiusstraat in. Volg rechtdoor de in het verlengde liggende Buyskade tot aan het einde. De haarspeldbocht aan het einde van de Buyskade is het begin van de Visseringstraat. Nummer 51 is de laatste van vier bedrijfsruimtes op de begane grond. Ze zijn herkenbaar aan hun grote blauwe ramen.

– vanaf Amsterdam Centrum via de Haarlemmerweg tot aan de Van Hallstraat, verder zoals hierboven beschreven.

 

Verhuur groepsruimte

Verhuur groepsruimte

Bij living-history is een ruimte van 50 m2 te huur voor therapiegroepen, conferenties en seminars tot 15 deelnemers. Er zijn 15 comfortabele conferentie-stoelen aanwezig, tevens 10 matrassen om laag te zitten en/of voor lichaamswerk, verder yoga-matjes en meditatiekussens. Er is een CD/DVD-speler. De praktijk is voorzien van separate voordeur, toilet en hal/koffiekamer, kitchenette met afwasmachine. Het adres is in 10 minuten met de bus bereikbaar vanaf het Centraal Station of Station Sloterdijk. Met de auto vanaf ring A10 afrit De Baarsjes, er is parkeergelegenheid tegen geldend tarief. De omgeving is rustig en men kan lawaai maken zonder te storen. Kosten: 55,- euro per dagdeel inclusief koffie en thee, of nader overeen te komen.

stoelen  keuken